Poslední článek v říjnu. Super. Není to tak, že by mě přestalo bavit kuchtit, jde spíš o to, že jsem nedokázala překonat svou lenost vzít do ruky foťák a řádně své výtvory zaznamenat. A možn ájste si všimli, že poslední článek (Cizrnový podzimní "guláš") byl dost odfláknutý. Hlavně teda ta fotka....
Po půl roce jsem konečně posbírala trochu positivní energie a rozhodla se konečně zahodit extrémně depresivní myšlenky a zkusit ze sebou trochu něco udělat. Najít si nějakou
"mimoškolní" aktivitu. A proto za pár dní spustím výzvový projekt, odkaz brzy najdete v menu.
A teď už k dnešnímu receptu. Povinně všichni naštivte Vietnamce, normálně obchod s asijským oblečením a kupte si tam rýžové nudle. Půl kila vás vyjde na cca 40 Kč. A udělějte si z nich lehký a rychlý oběd!
Rýžové nudle se zeleninovou směsí
3 porceSuroviny:
Půl balíku rýžových nudlí (cca 250 g)Velká konzerva hrášku
1 cuketa
2 papriky
2 rajčata
cca 3 hrsti nakrouhaného fialového a bílého zelí
3 lžíce protlaku/kečupu
3 špetky kurkumy
sůl
olej
Postup:
Nudle nasypeme do velké mísy, zalijeme teplou vodou a necháme 30 minut namáčet.Potom vaříme ve vroucí osolené vodě do změknutí. Trvá to max 10 minut.
Cuketu oloupeme a s paprikou a rajčaty nakrájíme na kousky. Na rozpálenou pánev s trochou oleje vhodíme nakrouhané zelí a nakrájenou zeleninu. Přidáme hrášek a s trochou vody dusíme doměkka.
Dochutíme kečupem a kurkumou, osolíme podle chuti.
Do pánve vhodíme uvařené nudle a ještě chvíli se směsí prohřejeme.
Žádné komentáře:
Okomentovat