Grissini ale příjemně překvapily. Jejich příprava je jednoduchá a jsou tak dobré! :33
Jestli chystáte nějakou párty, grissini jsou určitě správná volba!
Recept převzat od úžasné Meg.
Grissini
Suroviny
- 200 ml vlažné vody
- 20 g čerstvého droždí
- lžička cukru
- 400 g hladké mouky
- 2 lžíce oleje (já použila slunečnicový, olivový je ale mnohokrát lepší)
- sůl (2-3 lžičky do těsta)
- hrubá sůl na posypání
Postup
Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s cukrem a lžící mouky a necháme vzejít kvásek.
Smícháme zbylé suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu kynout.
Těsto vyklopíme na vál a lehce rozválíme.Rozkrájíme na dlouhé tyčky a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme hrubou solí a necháme asi 30 minut kynout.
Tyčky pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20-30 minut dozlatova.
Můžeme podávat s dipem, ale jsou dobré i jen tak samotné.
Žádné komentáře:
Okomentovat