neděle 8. února 2015

Grissini

Při "předjarním" úklidu počítače na mě vybafla fotografie italských chlebových tyčinek, které jsem připravovala večer před Silvestrem a rozčilovala se, že se mi nic nedaří....
Grissini ale příjemně překvapily. Jejich příprava je jednoduchá a jsou tak dobré! :33
Jestli chystáte nějakou párty, grissini jsou určitě správná volba!


Recept převzat od úžasné Meg.

Grissini 

Suroviny

  • 200 ml vlažné vody
  • 20 g čerstvého droždí
  • lžička cukru
  • 400 g hladké mouky
  • 2 lžíce oleje (já použila slunečnicový, olivový je ale mnohokrát lepší)
  • sůl (2-3 lžičky do těsta)
  • hrubá sůl na posypání

Postup

Droždí rozmícháme ve vlažné vodě s cukrem a lžící mouky a necháme vzejít kvásek.
Smícháme zbylé suroviny, přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme hodinu kynout.
Těsto vyklopíme na vál a lehce rozválíme.Rozkrájíme na dlouhé tyčky a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Posypeme hrubou solí a necháme asi 30 minut kynout.
Tyčky pečeme v troubě vyhřáté na 200°C asi 20-30 minut dozlatova.


Můžeme podávat s dipem, ale jsou dobré i jen tak samotné. 

Žádné komentáře:

Okomentovat