neděle 8. února 2015

Skořicové "hvězdné" koláčky

Milujete skořici? Milujete trdelník? Nudíte se? Pokud jste na všechny otázky odpověděli ano, tak tohle je něco pro vás!


Skořicové koláčky 8 ks

Suroviny

450 g hladké mouky
180 ml mléka
2 žloutky
1,5 ČL sušeného droždí
30 g roztopené másla
70 g krystalového cukru
sůl
skořicový cukr + roztopené máslo

Postup

Z teplého mléka, cukru a droždí  vytvoříme kvásek a necháme 20 minut vzejít na teplém místě.
Ostatní suroviny dáme do mísy, přidáme kvásek a vypracujeme těsto, které se samo odlepuje od stěn nádoby. Těsto je docela neforemné, vypadá suše, ale musíte se překonat a nepřilévat mléko!
Přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 40 minut.
Vykynuté těsto rozdělte na 24 kuliček. Každou vyválejte do tenkého stejnoměrného kruhu.
16 koleček pomažte máslem a posypte skořicovým cukrem. Na sebe položte vždy dva skořicové a jeden čistý plát těsta. Každý útvar 16x nařízněte a každé dva dílečky obraťte 380 stupňů. Komu to není z mého pochybného popisu jasné, tady máte obrázek. Pokud se vám to nepovede, bude to vypadat jako ty moje hvězdy.Takže žádný strach, že by to vypadalo strašně. Možná, že to nebude vypadat jako předloha, ale stejně to bude vypadat hezky a zajímavě. Pokud se vám s tím nechce moc patlat, tak těsto rozdělte jen na 3 díly a udělejte jednu velkou hvězdu.
Přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180°C asi 15 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat