sobota 25. dubna 2015

Klasické cupcakes


Cupcakes jsou už docela klasika. Hedvábné těsto s dosti hutným krémem. Je to efektní a dobré. Tak proč ne?
Cupcakes je hodně druhů. Vyzkoušela jsem jak vanilkové a čokoládové tak i méně tradiční Red velvet. Ty poslední nic moc....
Pokud s Cupcakes teprve začínáte, zkuste můj tradiční recept v trochu netradičním kabátku!

Cupcakes

6 ks

Těsto

90 g změklého másla
65 g cukru moučka
1 vejce
1 vanilkový cukr
125 g polohrubé mouky
půl lžičky prášku do pečiva
kůra z půlky citronu
špetka soli
100 ml mléka

Krém

10 g vanilkového pudinku
100 ml mléka
65 g změklého másla
50 g cukru moučka

cca 2 lžičky borůvkové šťávy


Postup:

Máslo vyšleháme s cukrem do světlé pěny. Přidáme vejce a citronovou kůru. 
Mouku prosejeme se solí a práškem do pečiva. Tuto směs střídavě s mlékem zašleháváme do našlehaného másla. 
Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky a plníme do 3/4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 20-25 minut. Prvních 15 minut troubu neotvíráme! Necháme vychladnout.
Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Za častého míchání necháme úplně vychladnout. 
Máslo s cukrem vyšleháme do nadýchaného krému a po částech zašleháváme pudink. Z takto připraveného krému odejmeme jednu vrchovatou lžíci, kterou obarvíme šťávou z borůvek.
Zdobící sáček s velkou koncovkou (mám tuhle) zevnitř pomažeme obarveným krémem. Poté normálně naplníme neobarveným krémem. 
Na vychladlé cupcakes stříkáme malé "kytičky". Hotové je uchováváme v lednici, ale nemají problém vydržet delší dobu při pokojové teplotě.





2 komentáře:

  1. Woow..Kačí! :o To vypadá tak luxusně! <3 <3 :333 Barca :DD

    OdpovědětVymazat
  2. Díky :D Příště si to spolu můžeme upéct :33

    OdpovědětVymazat