sobota 18. dubna 2015

Tofu sušenky


Nezbylo vám v lednici tofu? Že jo? Pojďme si z něj upéct sušenky!
Pokud tofu moc neholdujete, nemusíte se bát - nejde tam totiž vůbec cítit. Díky němu jsou sušenky vláčné a moc dobré. Do těsta můžete přidat čokoládu (Pokud jste vegani nezapomeňte, že Orion a Figaro  není ani vegetariánská! Doporučuji  tuhle čokoládu z Albertu.  Stojí 10 kč a neobsahuje žádná éčka a žádné "živočichy"), jahody, kakao nebo třeba skořici. Fantazii se meze nekladou!

Tofu sušenky

cca 30 ks

100 g obyčejného tofu
150 g cukru
70 g rostlinného másla
200 g celozrnné mouky
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1-2 velké jahody
30 g čokolády
2 lžičky kakaa
1 lžička skořice a 15 g oříšků

Postup:

Tofu rozmixujeme a smícháme s máslem. Na vál nasypeme mouku a cukr, sůl, jedlou sodu a máslo smíchané s tofu. Vypracujeme hladké těsto. 
Těsto rozdělíme na čtyři díly. Do jednoho dílu nakrájíme čokoládu, do druhého pokrájenou jahodu, do třetího kakao a do posledního skořici a oříšky. Z každého těsta tvoříme kuličky, které přendáme na plech vyložený pečícím papírem, zploštíme a pečeme v troubě předehřáté na 170°C cca 10 minut. Po vychladnutí sušenky ztvrdnou.

Žádné komentáře:

Okomentovat