neděle 21. června 2015

Třešňová Galettes


Víte, jaké bylo štěstí zjistit, že ti otravní kosi nesežrali všechny třešně?

Třešňová Galettes 


Těsto

100 g másla
50 g moučkového cukru
1 žloutek
150-200 g mouky
špetka soli

Náplň

200-300 g třešní
3-4 lžíce cukru
1 zarovnaná lžíce kukuřičného/bramborového škrobu

Postup:

Změklé máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutek  a vymícháme do hladké hmoty. Mouku prosejeme, smícháme se solí a  po částech zapracováváme mouku. Musí nám vzniknout nelepivé, ale vláčné těsto.
Třešně vypeckujeme a překrojíme na půlky. Osladíme moučkovým cukrem a po důkladném rozmícháním slijeme všechnu šťávu, kterou třešně pustily. 
Přidáme škrob  a opět důkladně promícháme.
Těsto rozválíme na cca půlcentimetrový plát přibližného tvaru kruhu. Přeneseme na plech vyložený pečícím papírem.
Doprostřed plátu rozprostřeme náplň, necháme asi 6 cm okraje. Ty přehneme přes náplň směrem do středu.
Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C cca 25 minut do zlatavé barvy.
Po vychladnutí posypeme cukrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat